Dusjløsninger

Helglass på bad kan skreddersys i forhold til plassen en har til rådighet, også i forhold til skråtak.

Mulighetene er mange, enten det er snakk om en enkel helglassdør i dusj hengslet til vegg, eller flere glassvegger med en eller flere dører hengslet glass-glass. Det kan benyttes helhengsel som går langs hele dørens høyde, eller to til tre enkelthengsler avhengig av vekten på glassdøren. Det anbefales 8mm glasstykkelse, alternativt 6mm med helhengsel.

IMG 0972Løsningen kan gå fra gulv til tak, eller avsluttes i forbindelse med dusjhode, vindus-karm, dørkarm og lignende for å få et visuelt ryddig uttrykk. Fastfelt monteres ofte i u-kanaler mot gulv og vegg, dette for å gjøre løsningen mest mulig tett i forhold til vannsøl, og samtidig gjøre renholdet enklere. Fastfelt kan også monteres i forbindelse med badekar for å lage en tilstøtende dusjsone. Terskel i krom kan med fordel limes på gulvet under helglass-døren for å unngå at vannet renner ut på gulvet og videre inn i baderommet. Det finnes også forskjellige pvc-lister /magnetlister som kan benyttes på helglass-løsninger for å redusere vannsøl. En helglassløsning vil alltid ha åpninger/klaringer mellom hengsel/ glass, og mot vegg/gulv, og må ikke forveksles med et tett dusjkabinett.

Det er mulighet for å spesialbehandle glasset med ClearShield™ som gjør at glasset holder seg penere over lengre tid, samtidig som det er enklere å rengjøre. Denne behandlingen samler vannet slik at det renner av glasset, noe som gjør at det vil bli færre kalkstriper, samtidig som bakteriefloraen kan reduseres med opptil 85 %. Glasset blir lettere å holde rent og pent, det gir forbedret sikt, samt forenkler vedlikeholdet.

Hvis en ikke skal se gjennom glasset kan en benytte glass som er syrevasket på en side (siden ut i baderom), men vi anbefaler i stedet to-lags laminert glass med matt folie, da dette er enklere å holde rent enn frostet / syrevasket glass. Frostet glass blir dessuten gjennomsiktig når det blir vått. Hvis en ønsker innsiktshindring på deler av glasset, kan en montere på et eller flere felt med mønstret eller matt folie, alternativt kan glasset sandblåses. Alt glass på bad bør minimum være herdet, eller herdet laminert i forhold til person-sikkerhet og bruksområde.

Dusjbeslag finnes i blank chrome og børstet finish (med unntak av terskel, finnes kun i blank chrome).

Trykk på bildene for å se vårt galleri