Interiørglass i nye boliger

Karina MyklebostadGlassteam, Inspirasjon

Tenk på interiør fra starten av

Når man planlegger å bygge ny bolig er det mange ting å tenke på og å ta hensyn til. Mange benytter arkitektkontorer til å løse oppgaven, andre går direkte til byggmesterfirmaer eller firmaer som bygger konseptboliger / kataloghus. Fellesnevneren er at de forskjellige firmaene sitter med veldig ulik innsikt og kompetanse hva gjelder produktkunnskap om glass. Hvordan for eksempel glass elegant kan, og kanskje også bør integreres i boligen.

Hvilken bruk skal hvert rom ha, hvem skal bruke rommet og hvordan faller lyset inn gjennom vinduene? Kommer det godt lys inn fra øst,syd eller vest eller snakker vi om det kalde, flate lyset fra nord?

Glass er så mye, mye mer..

Interiørglass kan leveres som vanlig klart, ekstra klart, frostet, sandblåst, eller med farget folie mellom to glass. Dette kan på en elegant måte integreres og fordeles på en balansert måte gjennom hele boligen slik at romfølelsen økes. Hjelp lyset utenfra å slippe videre inn og eventuelt filtreres gjennom et farget eller foliert vegg/dør i glass. Dette vil gi et lunt og godt lys til neste rom.

Tenk praktisk utnyttelse av rommene

Mange som bygger nytt idag ønsker alt på èn flate. Det vil si at boligarealet ofte er komprimert kontra en større bolig over flere plan. Da er det lurt å tenke fastfelt og dører i glass mellom rom eller som delvis skille mellom to soner.

Flere og flere tegner seg for eksempel en walk-in garderobe og et bad i forbindelse med sitt nye soverom. I disse tilfellene er glassvegger og dører i ønsket overflate/farge et ypperlig valg. Hvis det benyttes glassvegger mellom soner betyr det at en ikke er avhengig av at alle rommene har vinduer for å oppnå et godt lys utenfra. Holder en i tillegg rommene ryddige og innbydende, er det jo ingenting som er mer moro enn å ta en skryterunde og vise gjestene sine selv de mest private rom med designglass i interiøret.

 

Velkommen til oss til en hyggelig glassprat, fylt med innsikt og fagkompetanse!

 

Skrevet av Karina Myklebostad, Selger Interiørglass