Interiørglass

Glass over kjøkkenbenk er enklere å holde rent i forhold til fliser og fuger, spesielt i koke- og sprutsoner, i tillegg til at mulighetene for dekor er mange.

En kan velge å male glasset på baksiden med en sprek kontrastfarge, eller lage motiv med digitalt trykk/silketrykk. Noen velger tapet og andre velger å bare male veggen i samme farge som veggene forøvrig.

Vanlig herdet klart glass kan benyttes, men ekstra klart herdet glass er å foretrekke på kjøkkenvegg, da dette gir en mer riktig fargegjengivelse av dekor og farge på vegg. Uansett bør det velges herdet glass, da dette tåler mye mer i forhold til håndtering av kasseroller /stekepanner og varmeutvikling fra kokesoner. Ved valg av uherdet glass, for eksempel speil, må en være klar over at glasset tåler mindre.

Det kan tas hull / ovale hull i glasset til stikk-kontakter, og utsparinger / halvhull til ledninger. I tillegg kan det lages innhakk til ventilator og lignende.

Ved lange glassfelt og/eller mye bearbeiding, vil det benyttes 5/6mm glass. Ellers kan en benytte 4mm glass. Begge tykkelsene blir herdet for å tåle mer punktbelastning og bruk.

Vi anbefaler montering med punktfester i glassets øvre del og en tynn silikonforsegling mellom glassets nedre del og benkeplaten for å unngå inntrenging av vann i vegg, benk og kjøkkenskap. På denne måten kan en fjerne glasset i sin helhet ved behov. Hvis glasset ønskes limt på vegg, må glasset males på baksiden og det må knuses for å få det fjernet. Det må ikke forsegles rundt hele glasset, da det vil oppstå problemer med kondens og mugg.

Glass på vegg kan også benyttes til skilt, tavler eller bare som dekor.

Trykk på bildene for å se vårt galleri